A creat atunci, ca sa fie de ruinat acum

Acum cateva zile, mai exact pe 20 aprilie a fost ziua de nastere alui Elie Radu, din fericire pentru el ziua lui de nastere a fost acum 160 de ani, iar acum … este mort de vreo 80 de ani. Spun “din fericire pentru el” pentru ca, daca vedea ce s-a ales de proiectele lui, se impusca, se spanzura si isi facea si harakiri.

De ce spun asta. Scumpii nostri politicieni postdecembristi, au reusit (si cred ca este singurul lucru reusit de catre ei si indeplinit cap –coada) sa ruineze ceea ce a proiectat si construit acest Roman. Multumim dragi politicieni, poate in valtoarea distrugerii Romaniei reusiti sa va distrugeti si pe voi, sa scapam o data de voi. Sincer sunteti mai rau ca SIDA.

Cam asta este o parte din munca facuta de Elie Radu:

“A construit 650 km de căi ferate după concepții proprii. Una dintre cele mai importante trasee de cale ferată realizate de el este linia Târgu Ocna – Comănești – Palanca. A proiectat și realizat numeroase poduri din beton armat și tabliere metalice, o realizare deosebită fiind considerată legarea malurilor Siretului prin opt poduri. În 1889, Elie Radu realizează o stație de captare a apei subterane la Bragadiru, unică în Europa, și prima rețea de alimentare a orașului București. Ulterior a mai realizat și alimentarea cu apă a orașelor Botoșani, Sinaia, Drobeta Turnu-Severin, Târgoviște, Iași. I se datorează proiectarea și construirea a 60 de clădiri de gări, remarcabile fiind cele de la Curtea de Argeș, Comănești și Galați. Sub conducerea sa a fost proiectată si realizată construcția clădirii Ministerului Lucrărilor Publice, în prezent Primăria Capitalei.”

 

sursa foto: Wikipedia Romania

Voteaza
User Rating: 4.5 (2 votes)
Sending

Tags

loading...

V-ar placea si...

0 thoughts on “A creat atunci, ca sa fie de ruinat acum”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *