De ce nu au minte si pentru noi?

Nu este nimic nou pentru noi ca politicienii romani promit multe si nu fac nimic. “Repara” strazi, inaugureaza centimetri de “autostrada”, inchid spitale si scoli. In fiecare campanie electorala vorbesc despre ce vor face ei pentru romani, ca se vor lupta cu demonii politici, ca…, ca…, ca…… De fapt este un mare caca ambalat in roz.

In Bacau, stimabilul Stavarache, prin societatea ce a castigat licitatia (sigur a fost reala), monteaza pavele in tot orasul si amenazeaja centrul. E frumos, nu zic nu. La iarna, in timp ce vom pasi pe pavele incantatoare, vom fi extrem de mandri, vom uita de sumele exorbitante ce la platim pentru incalzirea apartamentelor, vom uita de faptul ca platim pierderile de caldura de pe instalatii. La alegeri scumpul Stavarache, (ii spun scump pentru ca proiectele intreprinse in Bacau sunt facute pe imprumuturi imense, ce le platim tot noi), se va lauda cu pavelele, cu strapungerea Mihai Viteazu – 9 Mai, cu pasajul din cartierul CFR, iar noi vom sta cu gura cascata, aplaudandu-l. Sau poate NU. Poate ii vom spune sa faca o plimbare pe pavele lui si sa plateasca din buzunarul propriu lucrarea. Dintre cele 3 proiecte mentionate, doar doua sunt utile pentru bacauani: pasajul subteran si strapungerea.

In loc de “pavelarea” orasului, mai util pentru bacauani ar fi fost izolarea (anveloparea) termica a locuintelor din Bacau. Iar cei care si-au izolat cu fonduri proprii apartamentele, sa primeasca contravaloarea lucrarii. Ca sume, sunt apropriate. Iar licitatiile pentru izolarea apartamentelor ar fi fost castigate de firme din Bacau.

Deci: bacauanilor le-ar fi scazut costurile cu incalzirea pe timp de iarna, banii platiti pentru lucrare ar fi ramas in orasul nostru, iar primarul ar fi castigat mai mult capital electoral.

“pavelare” = fenomen autohton de transformare a trotuarelor asfaltate in trotuare cu pavele.

Tags

loading...

V-ar placea si...

0 thoughts on “De ce nu au minte si pentru noi?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *