O naționalizare de stânga cerută de dreapta, pregătiți de campanie…

… cea electorală, doar nu gândeați că se apucă ei de cules porumbul. Cu timpul, din vreme, încep să facă rachiul pentru a se încălzi la iarnă când vor oferi minciuni pe voturi.

UTON Onești a fost naționalizată, bun. Bun?

În perioada când privatizarea mondială este la batrânețe, când se fac schimburi de proprietari ai marilor companii de la est la vest, japonezii cumpără Peroni, chinezii Pirelli, Americanii altceva, arabii din Qatar cumpără jumătate de Italia, iar o fabrică din România anilor 2016, mai exact din orașul Onesti este naționalizată. Asta în momentul în care trebuia cumpărată de cineva din Republica Moldova, despre care circulau zvonuri că ar fi aparținut unei grupări de afaceriști mult mai estici. Sunt zvonuri, și ca orice zvon putem spune că nu e adevărat, e doar un svon. Hahahaha!  

A fost o naționalizare cum susține deputatul oneștean Valerian Vreme, sau o confiscare – executare silită, pentru că societatea gestionată (prost, atâta timp cât era în faliment) de afaceristul Marian Iancu inițiase procedura de insolvență, având datorii enorme la buget. Apropo! Eu chestia asta cu oameni de afaceri care falimentează fabricile românești, nu prea o înteleg. Ori ești om de afaceri, ori om de faliment? Atunci Valerian Vreme prin lupta sa, dură și încrâncenată, ce a salvat? UTON a ajuns la Anaf, care poate pur și simplu să o vândă pe 2 lei câtre altcineva, în timp ce afaceristul lui pește crud Marian Iancu stă liniștit, banii pe care trebuia să îi plătească la stat, nu i-a plătit (poate i-a pus în buzunar), și-a spălat mâinile prin predarea societății către stat, și în concluzie doarme liniștit, nu că ar fi avut mari coșmaruri noaptea.

Recapitulăm ca să înțeleg și să înțelegem, că sincer și eu m-am pierdut:

  1. Marian Iancu nu face nici o afacere, că de făcea nu falimenta; adună datorii pe care nu le plătește, și la un moment dat predă societatea către ANAF, sau pe placul altora ANAF-ul (cel care amenda băbuțele că nu eliberau chitanță pe legătura de pătrunjel în piață) execută silit societatea lui Marian și confiscă UTON-ul, care devine proprietatea lui ANAF (vânătorul de pătrunjel de contrabandă) .
  2. Deputatul PMP Valerian Vreme luptă pentru naționalizarea UTON, care de fapt era un lucru inevitabil de a se petrece. Atunci pentru ce a luptat?
  3. Prin eliberarea de UTON, Marian Iancu scapă și de datorii? Cred ca da! Pentru că în contul datoriilor, Anaf îi confiscă Uton-ul.
  4. Atunci Valerian Vreme nu a luptat pentru naționalizare, așa cum spune el, pentru că urmărind cursul legal al levenimentelor era un fapt inevitabil, poate de fapt a luptat ca să îl ajute pe Marian Iancu să scape de povară?!?
  5. Când se naționalizau bunurile capitaliste acum 60 de ani, acestea erau în plin profit, nu pline de datorii…

            Nu prea este o naționalizare, ci salvarea curului unui afacerist de carton, și începutul pregătirii campaniei electorale.

Analizând toată odissea afacerilor, mai bine zis a permutărilor ce au avut loc în domeniul petrolului și activitățile convergente în România și pe platforma industrială de la Onești, această “naționalizare”, pare doar o altă mutare pe marea tablă de șah numită Industria Românească, ce a mai rămas din ea.

NAȚIONALIZÁ, naționalizez, vb. I. Tranz. 1. A trece din proprietate particulară în proprietatea statului activele unei companii sau ale unui domeniu de activitate, în baza unor argumente politice și economice. – www.dexonline.ro

sursa foto: http://www.cazandetuica.ro.

Mai jos găsiți câteva link-uri ajutătoare:

http://www.hotnews.ro/stiri-presa_regionala_arhiva-1714187-vuza-inghitit-rusi.htm

http://www.hotnews.ro/stiri-arhiva-1209542-solventul-timisoara-dizolva-intre-firmele-fratilor-iancu.htm

http://www.zf.ro/eveniment/verdictul-in-cazul-devalizarii-carom-prea-tarziu-pentru-a-mai-salva-ceva-14432333

http://www.money.ro/uton-interesata-de-institutul-de-proiectare-iprochim/

Tags

loading...

V-ar placea si...

0 thoughts on “O naționalizare de stânga cerută de dreapta, pregătiți de campanie…”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *