Se împlinesc 75 de ani

De când s-a întâmplat ceva…

S-a întâmplat ceva, ceva nu îmi doresc și nici nu gândesc că se va mai putea întâmpla. Din păcate dacă vor avea ocazia o vor face din nou………..

În urma Dictatului de la Viena din 30 august 1940, un rezultat al arbitrajului politic germano-italian, nord-vestul Transilvaniei va intra sub ocupație maghiară.

“În noaptea de 13 spre 14 septembrie 1940, trupe aparţinând regimentului 201 motorizat Budapesta, cantonat în orasul Şimleul Silvaniei, împreună cu localnici maghiari şi membri ai organizaţiei Nemzetőrség („Straja naţiunii”), au declanşat un masacru în localitatea Ip din judeţul Sãlaj, precedat de torturi şi violuri.”

Despre ce s-a întamplat atunci nu mai pot scrie nimic, veți găsi tot ce vă interesează în legăturile către diverse site-uri și în video-ul de mai jos, regizat de Manuela Morar sub producția Hyperion University.

Nu am am nici cea mai mică intenție ca acest articol să fie o instigare la rasizm, la violență, doresc doar ca mulți români, cât mai mulți români să intre în posesia acestui adevăr crunt, teribil (într-adevăr teribil, nu cum se plâng toți maimuțoii în tv că e teribil ce a pățit cine știe ce pițipoancă/panaramă ce ….) Îmi doresc ca toți să conștientizăm și să începem să ne dorim să cunoaștem cât de cât trecutul nostru. Să cunoaștem ce și cât au suferit bunicii, străbunicii, stră-străbunicii noștri….etc. Să înțelegem că tot ce au facut și prin ce au trecut ca acum niște HOTI de politicieni (poate nu sunt toți hoți, dar câți sunt… au fost de ajuns pentru a distruge și pentru a murdari suferința străbunilor noștri).

Acum vă dezvolt ceea ce am spus în a doua propoziție de la început. Trei-patru luni în urmă am fost în zona cu pricina, nu la IP, ci în zona de nord-vest a Transilvaniei. Găsindu-mă la o discuție cu persoane din acele părti le-am întrebat de Masacrul din IP, ce parere au, cum trăiesc urmașii celor nenorociți în genocid? Răspunsul la întrebările precedente vi le puteți imagina, dar nu vă puteți imagina ce mi-a spus o persoană matură ce trăieste acolo de vreo 30-35 de ani: „Dacă vor avea încă o dată ocazia, O VOR FACE DIN NOU!!!

Atat!

Tags

loading...

V-ar placea si...

0 thoughts on “Se împlinesc 75 de ani”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *