Se incearca, si poate chiar se face..

Am fost duminica la un gratar la coada lacului de aductiune Darmanesti. La intrarea in perimetrul lacului este pusa o bariera, unde  se gasea si un paznic. Nu ne-a lasat sa intram cu masina decat doar ca sa transportam bagajele, pe motiv ca este zona cu regim special. Paznicul ne-a impus sa facem gratarul la cel putin 50 de metri de mal si sa strangem gunoaiele dupa noi. Bine, asta nu era o problema din partea noastra. La fiecare gratar facut la iarba verde am strans chiar si gunoaiele care nu erau ale noastre.
Este o zona foarte frumoasa, aer curat, fara manele (pentru ca nu era nimeni cu masina), iar printre noi pasteau in voie vaci si cai.
Ma bucura faptul ca oamenii incep sa inteleaga, chiar si fortat, ce inseamna recreerea in aer liber. Ma bucur ca exista paznici care nu incalca regulile pentru o bere sau un mititel. Poate asa ne vom normaliza si noi in relatia cu natura, ca biata de ea nu se stie cat ne mai suporta….O expresie a paznicului am retinut-o si mi s-a parut foarte buna de  aplicat: “intrati cu un bidon si iesiti cu doua” . Mai este o expresie ce releva comportamentul pescarilor pe lacurile din judetul Bacau: “este mai greu bidonul la intoarcere, decat atunci cand ajung pe lac, de nu il mai strang dupa ei”.

Tags

loading...

V-ar placea si...

0 thoughts on “Se incearca, si poate chiar se face..”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *