Diferența între furat și vândut

     Luăm, ca exemplu, un român proprietar de o locuință utilată și dotată cu toate cele necesare vieții cotidiene desfășurată în cadrul acesteia. Este o locuință de nivel mediu ce se găsește în orice oraș din România: 3 camere, o baie principală, una secundară, două holuri, o bucătărie, o debara și un balcon spațios. Cele 3 camere conțin paturi, șifoniere cu îmbrăcăminte și obiecte prețioase (ceasuri, bijuterii și bani), televizoare și computer. Baia are o mașină de spălat, pe hol se află un șifonier cu încălțăminte și alte articole sportive, pe balcon se găsesc diverse lucruri, printre care o altă serie de echipamente sportive ce nu pot fi depozitate în casă. Bucătăria este echipată cu aragaz, frigider, hotă, dulapuri cu toate cele de trebuință: oale, tigăi, farfurii, furculițe, cuțite, cești, etc.
Într-o noapte hoții intră prin efracție în casă, și găsesc proprietarii dormind. Îi leagă ca să nu poată alerta vecinii și poliția, iar ei se apucă de furat. Iau bijuteriile, două televizoare, computerul, argintăria, hainele și încălțămintea mai nouă și de valoare, golesc și frigiderul de câteva delicatese, fură și o sticlă de whisky din debara, iar de pe balcon iau o parte din echipamentul sportiv care se găsea acolo. Nu pierd timpul și părăsesc imediat apartamenul cu obiectele furate.

     Proprietarii sunt descoperiți de catre un vecin cu care se vizitau mereu. Se anunță poliția, cercetări, declarații, continuând cu tot parcursul unei investigații.

     Totuși proprietarii rămân cu ceva prin casă, ei putând să iși continue viața în limitele normalului, dar cu traumele jafului. Au ceva mâncare în frigider, le-au mai rămas haine, încalțăminte, au cum și cu ce prepara mâncarea, pentru că dotările bucătăriei (aragaz, oale, farfurii, tacâmuri, etc.) nu au fost atinse de hoți. Deci ei pot să își refacă viața după acest eveniment.

     Luăm acelasi caz, dar în schimb nu vor fi furați ci, în timp ce urmăresc la televizor telenovela “Femeie cu parfum de cafea”, se vor trezi cu o persoană în casă care le va propune o afacere. Le flutură sub ochi un contract prin care le spune că le oferă o sumă imensă pe apartamentul lor și o casă la țară. Aceștia semnează fără să fie atenți, luati de val și bucuroși că vor încheia afacerea secolului. Apoi invită vecinii la o mare petrecere cu vin și cărne la grătar. Dar a doua zi se trezesc cu un executor judecătoresc ce le spune că trebuie să părăsească locuința, pentru că ei au cedat-o gratuit unei persoane, cea care venise cu o zi în urmă propunându-le afacerea secolului. Astfel din proprietarii unui frumos apartament, se trezesc aruncați în stradă, fără nici un ban și nici fără casă la țară. Deci sunt niște muritori de foame fără un acoperiș deasupra capului.

     Acum, dragi cititori, luați acest exemplu și extrapolați-l la România și Poporul Român. Apartamentul este România, proprietarii sunt Poporul Român. Hoții sunt toți cei care au încercat să ne tot jefuiască de vreo 2000 de ani, în schimb persoana care a păcălit proprietarii cu afacerea secolului, reprezintă toți marii politicieni care au contribuit la distrugerea României. La această distrugere sunt părtași și “proprietarii apartamentului” deoarece, în tot acest timp, erau prinși cu telenovele, erau bucuroși de existența Legii 18, încântați de ordonanțele de sute de milioane acordate de guvernul FSN, în timp ce se închideau mine, fabrici, combinate, se vindeau bogățiile țării. Acum am ajuns un popor ce moare de foame și nu mai are casă.

     Pentru că dragi cititori, asta s-a întâmplat cu România în 26 de ani, a fost vândută, nu furată, că de era furată mai rămânea ceva…

EXTRAPOLÁRE, extrapolări, s. f. […]  2. (Fil.) Extindere ipotetică a unei noțiuni, legi, teorii etc. de la un domeniu la altul; trecere de la o idee la alta, mai complexă, cu o sferă mai largă etc. – V. extrapola.

https://dexonline.ro/definitie/extrapolare

Tags

loading...

V-ar placea si...

0 thoughts on “Diferența între furat și vândut”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *