Totul este clar și simplu, trebuie doar să gândim.

Ne bucurăm că se deschide un hiper-supermagazin sau se mai înființeaza o televiziune. Dar nu înțelegem că nu reprezintă nici o valoare adusă la nivelul nostru de trai. Hiper/supermagazinul este aprovizionat cu produse în majoritate de proveniență străina și pe deasupra au și aceleași prețuri ca peste hotare. Dar salariile în țările unde se găsesc hiper/supermagazinele acestea sunt de cel puțin 2 ori mai mari ca la noi.
Iau un ca exemplu concret rețeaua de magazine Lidl pentru că am probat pe buzunarul meu faptul că au aceleași preturi în Italia și Romania. Aceștia au aceleași tipuri de produse în cadrul magazinelor, că e Italia, Germania, Polonia sau România. Prețurile la produsele comercializate de ei în Italia sunt în Euro, dar făcând convertirea în Lei se ajunge la prețul de raft al produsului ce se vinde la noi în țară. Dulciurile, pâinea, legumele, lactatele, cosmeticele și produsele de igienă, băuturile alcoolice și non-alcoolice au același pret la raft ca în România. Un salariu la noi este în medie de 1200 lei (300€) în schimb în Italia este de 1000€ (4400lei) . Uitați problema! Pe lângă aceasta se adaugă și faptul că au în vânzare foarte puține produse autohtone, sau în majoritatea cazurilor chiar deloc.

Poate cineva o să zică: Oferă locuri de muncă! Faptul că oferă locuri de muncă plătite prost nu înseamna nimic.

Hai să nu ne mai bucurăm așa de mult de prezența lor!

Cum se apropie alegerile, cum se inaugurează o televiziune, iar politicienii încep să se intereseze de viața noastră… straniu!

PS: Când se deschide un nou hyper/super magazin, înseamnă că se mai deschide un loc care ne va saraci mai mult, și când se inaugurează o televiziune înseamnă că apare un alt canal de prostit lumea.

Tags

loading...

V-ar placea si...

0 thoughts on “Totul este clar și simplu, trebuie doar să gândim.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *