Epurarea intelectuala – inceputul

brainwashIn martie 1945, sub presiunea militară sovietică, regele Mihai I este nevoit să accepte numirea lui Petru Groza ca prim ministru. Acesta formează un nou guvern, în care ministerele cheie erau deținute de comuniști.

Multumita, gresesc, din cauza Ministrului de Justiție, Lucrețiu Pătrășcanu, care a semnat decretul-lege pentru purificarea administrației publice, Guvernul format de Petru Groza, la 30 martie 1945, promulga legea 271 prin care se dorea purificarea administrației publice, învățămîntului, presei si instituțiilor de presă. Scopul acestei legi a fost de a elimina din viața publică numeroși intelectuali de valoare.

Buna lege! NU!

Ma intreba un amic de ce sunt romanii, in momentul de fata, atat de naivi in gandire, atat de toleranti, de ce romanii promoveaza si idolatrizeaza non valorile.

In primul rand pentru ca, contrar celor spuse de istoria noastra, suntem un popor care fara un conducator patriot ne lasam umiliti de straini, si chiar atunci cand avem un conducator de acest fel, facem tot posibilul sa-l vindem, iar exemple sunt cu duiumul in istoria poporului roman.

In al 2-lea rand suntem un popor care nu vrea sa miste nimic de la sine, suntem un popor ce a crescut fiind jefuit sau i s-a dat mura in gura (cel mai elocvent exemplu este perioada comunista). A fost bine pe atunci pentru ca toti aveam locuri de munca si casa, dar cultura lipsea cu desavarsire. In afara de Cantarea Romaniei, nu aveai ce vedea la televizor, teatrele erau in orasele mari si acolo de cele mai multe ori se jucau piese cu tenta comunista. Filmele care s-au realizat in Romania comunista prezentau comunistii ca pe niste zei, facandu-se astfel o spalare de creier apriga.

Dar totusi, sa revenim. A fost asa zisa Revolutie (sa zicem), ne-am eliberat de aceasta caracatita ce a eliminat din cultura poporului roman toate entitatile intelectuale, creative.

De ce in momentul de fata suntem atat de cretini???? De ce cascam gura si ne ocupam tot timpul cu niste rahaturi de emisiuni? Emisiuni gen Acces Direct, Happy Hour, Cancan TV, telenovele pline de ranchiuna si melodii fara nici un mesaj sunt in topul ratingurilor. Programe Tv gen Discovery au un rating insignifiant pe langa ratingul emisiunilor produse de Antene, Pro Tv, Kanal D, OTV sau Taraf TV.

Este o vorba: Dumnezeu iti da, dar nu iti pune in traista.

In concluzie: daca tara este vanduta bucata cu bucata, daca minoritatea maghiara face ce vrea in tara noastra, daca Statul (cea mai marsava afacere din lume inventata vreodata) pune taxe peste taxe iar noi platim ca niste prosti, ESTE DOAR VINA NOASTRA!

Cum se spune: nu este prost cel care cere, este prost cel care da!

Cum vă place?
User Rating: 5.0 (1 votes)
Sending

Tags

loading...

V-ar placea si...

0 thoughts on “Epurarea intelectuala – inceputul”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *