Monumentul – Muzeu “Magura Ocnei”

Monumentul Muzeu ridicat din piatra cioplita si cu o inaltime de 22 de metri este inchinat celor peste 14000 de ostasi romani cazuti in Primul Razboi Mondial pe fronturile de la Oituz, Cosna, Ciresoaia. A fost construit intre anii 1925 – 1928 prin efortul a 40 de pietrari si militari. Pe fatada de la primul etaj, deasupra unui balcon si a unei mici usi sta scris: „Spuneti generatiilor viitoare ca noi ne-am facut datoria!”.

„Spuneti generatiilor viitoare ca noi ne-am facut datoria!”

Da, ei si-au facut datoria de a apara tara cu pretul vietii lor. Noi? Noi ne facem „datoria” de ai face de rusine. De multe ori am senzatia ca nu meritam aceasta tara, ca ar trebui sa locuim in desert sau in copaci. Inchidem ochii la actiunile de vanzare a tarii de catre toti politicienii post-decembristi: Ion Iliescu, Emil Constantinescu, Adrian Nastase, Traian Basescu si toti acolitii lor.

Langa Monumentul Eroilor de la Targu Ocna se afla crucea sergentului grenadier Constantin Musat, cazut eroic dupa ce a aparat cu pretul vietii sale pamantul scump al Romaniei.

Tot in apropiarea acestui monument, cat si in apropierea altor monumente, se gaseste o sleahta de oameni (vreo cateva milioane) ce apara cu pretul vietii lor manelele si incultura, ridica in slavi personaje dubioase si cretine, accepta orice injosire pentru o bucatica de afacere, nu constientizeaza ca mergand in aceasta directie risca sa isi piarda identitatea ca popor.

Intrebarea este: Ce lasa acest popor mostenire urmasilor? Vor putea spune acesti oameni nepotilor lor: „noi ne-am facut datoria!” ?…

Datorie = obligatie legala sau morala.

 

Pentru cine este interesat sa afle mai multe informatii despre acest monument, dar este ocupat si nu are timp sa-l viziteze, poate da click aici.

Tags

loading...

V-ar placea si...

0 thoughts on “Monumentul – Muzeu “Magura Ocnei””

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *