Naționalismul Poporului Român le stă în gât șefilor Uniunii Europene

De când a început Poporul Român să se trezească la realitate (încă este în faza de dezmorțire în pat) au început multe personaje publice naționale și internaționale să comenteze acest fenomen, majoritatea exprimându-se în mod negativ. De ce?

Hai să privim celelalte popoare.

Italienii sunt naționaliști: ei vorbesc doar limba lor (filmele, programele de televiziune , chiar și cântecele importate din celelalte tări au traducere audio în limba italiană), consumă în principal produsele lor, și au fost și sunt educați că ei sunt cei mai buni și mai deștepți.

Francezii: limba lor se învață în multe școli europene, ei sunt “șefii” vinurilor, etc.

Englezii: limba lor se învață pe tot globul, au mari influențe în economia și dezvoltarea socială a multor state.

Germanii sunt cei mai tari, sunt rasa aleasă și pură… așa zic ei, hai să nu îi contrazicem. Spaniolii, portughezii sunt și ei pe aceleași trepte cu popoarele menționate mai sus. Rușii la fel de căpoși sunt șefii bandei băieților de cartier, ăștia de prin Europa.

Ca să nu mai menționăm popoarele asiatice și popoarele de pe cele două Americi. Cu Africa nu prea e nimic de zis, acolo măcelul l-au făcut popoarele europene menționate mai sus.

În cazul acestor popoare impunătoare nu zice nimeni nimic: că de ce sunt naționaliste, că exagerează… că nu ar trebui să mai fie așa de naționaliste.

Când vine vorba despre noi, Românii, cunoscacatorii analizelor sociale și sociologii culturilor popoarelor de pe glob încep să își exprime, să afirme, să arate cu degetul, să condamne acest ieșiri normale ale Românilor, ieșiri care se regăsesc în comportamentul social al oricărui popor european. Dar la noi nu e bine, că nu e bine. Cică poporul român nu trebuie să se răzvrătească din propria inițiativă și nu trebuie să fie naționalist, adică nu trebuie să își iubească patria și pe el însuși. NU! Nu trebuie să aibă această poftă nebună să își cunoască adevaratul trecut. NU! Poporul român trebuie să fie prost, să țina capul plecat și bucile desfăcute, că așa vor popoarele astea mai deștepte din Europa.

De ce vor asta? Ce nu le convine?

Tags

loading...

V-ar placea si...

0 thoughts on “Naționalismul Poporului Român le stă în gât șefilor Uniunii Europene”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *