Magia alegerilor

      Se apropie un eveniment magic, și nu vorbesc de Crăciun, ci de alegerile parlamentare. Spun magic pentru că este ca în magie, acum e – acum nu e sărăcia poporului român.

     Majoritatea politicienilor se activează când se apropie alegerile, timp de patru ani uită de nevoile poporului, dar cu câteva luni înainte de alegeri încep să se intereseze de românii săraci, nevoiași, de bătrânii care nu au bani să își plătească medicamentele. Acești bătrâni au muncit o viață ca să își asigure un trai decent la bătrânețe, trai pe care politicienii postdecembriști l-au furat, sau chiar putem spune că l-au interzis acestor bătrîni. “Magicienii” politicii românesti au reînceput să mintă, să repromită lucruri care nu se vor întâmpla, exact ca niște magicieni care fac multe, dar nu se vede nimic.

    Problema cea mai gravă este că românii îi cred pe acești politicieni, și îi votează în continuare. Ca apoi, după alegeri să înceapă să se plângă că politicienii nu fac nimic. Bravo! Atunci de ce ai votat aceeași șarlatani care au demonstrat și în trecut că nu vor să facă nimic pentru tine, cel ce l-ai votat? Asta este problema cea mai gravă, că românul nu se trezește, iar ei profită de acest somn secular.

    Or mai fi câțiva politicieni, puțini, care doresc să facă ceva bun pentru popor, dar sărăcuții pățesc ca în proverbul: “cine se amestecă cu porcii va fi mâncat ca și lătură”, sau nu era așa proverbul?

    Fotografia reprezintă exact această perioadă, înainte și după alegeri.

PS: în acest articol nu vreau să jignesc pe nimeni, cel puțin nu vreau să jignesc magicienii.

 

Tags

loading...

V-ar placea si...

0 thoughts on “Magia alegerilor”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *