De ce arunci hartia pe jos?

In calatoria mea am avut “norocul” sa vad oameni de tot felul. Chiar daca am in total vreo 30 de zile in Sardenia am observat ca sunt oameni frumosi, urati, buni, rai, educati, needucati exact ca in tara. Nu sunt diferiti cu nimic.

Doar noi, romanii, avem prostul obicei sa ne judecam, sa ne injosim, sa ne taiem craca de sub picior mai mult decat alte natii. Chiar daca arunca gunoaie pe strada, chiar daca se prezinta la medic imbracati necorespunzator, sardzii sunt mandri de ei . DA! Am vazut italieni/sardzi care au aruncat hartii pe strada si cosul de gunoi era la doi pasi, politisti (carabinieri) care au parcat masina lasand-o pe avarii si au blocat o cale de acces, un pacient care avea pantaloni nu prea curati si incaltari rupte, restul igienii nu am fost interesat sa o aflu, dar o puteti deduce. Asa ca noi romanii trebuie sa nu ne mai criticam atat, trebuie sa nu mai scoatem in evidenta defectele noastre, cel putin nu printre straini, trebuie sa nu mai spunem: “da, este un roman…sau numai in Romania se poate intampla asa ceva”. Si aici politicienii vorbesc mult si fac nimic, ca si la noi. Diferenta este ca locuitorii Sardeniei stiu sa-si ceara drepturile, a se vedea incendiul din 2009, cand a ars vegetatia din imprejurimile oraselor in toata Sardenia.

Anul trecut am avut “onoarea” sa cunosc un Italian ce vroia sa isi schimbe oglinda laterala a masinii pe spatele unor soferi grabiti in trafic. Am vazut saptamana trecuta oameni in stare de ebrietate pe strada, si nu erau romani. Si exemple sunt multe…

Deci sunt oameni de tot felul peste tot, nu numai in Romania.

Tags

loading...

V-ar placea si...

0 thoughts on “De ce arunci hartia pe jos?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *