Nu avem atitudine progresista

Daca moare capra vecinului, suntem fericiti. Daca cineva ne cere un lucru sau o favoare, primul cuvant care ne iese din gura este : NU. O fi oare egoismul din noi, cultivat in anii comunismului si transmis genetic de la parinti?  Din perioada in care ne inghesiuam la cozi  pe sub masinile cu paine si ulei? De ce oare trebuie sa mergi la o mare companie de internet & tv (Rds&Rcs) si don’soara de la ghiseu, la orice intrebare si cerere pe care i-o adresezi, sa iti raspunda apasat si de fiecare data: NU? Trebuie sa mergi sa vorbesti cu sefu’ ca sa poti rezolva ceva ce putea ea sa afle si sa lumineze situatia apasand 4-5 taste.

Atunci cand vedem ca unui vecin, coleg, cunoscut, ii merge bine (cum se spune), ne uitam chioras la el si, in loc sa-l intrebam cum face el, ca sa putem face si noi la fel, ne intrebm cu invidie de ce lui ii merge bine si noua nu.

Avem dezvoltata in gena si educatia noastra competitia, dar o competitie ce foloseste mecanisme marsave. Nu aplicam si nu lucram in spirit de echipa, ci pur si simplu daca cel de langa noi nu se pliaza pe vanitatea noastra, il abandonam.

Trebuie doar sa privim in jur si observam ca suntem intr-un carusel ce se invarte vertiginos, si daca noi nu ne tinem bine in el, putem fi aruncati fara ca cineva sa ne intinda o mana de ajutor.

Un nene mi-a spus intr-o zi ca am parcat pe trecerea de pietoni, el nici macar nu a trecut pe ea- mergea in alta directie, iar eu chiar nu incurcam cu nimic travesarea pietonilor.  Avea dreptate in felul lui. Dar a fost macar o data la primar sa-i spuna ca nu sunt suficiente locuri de parcare in oras? Acest oras european care atrage foarte multe fonduri nerambursabile…..

Tags

loading...

V-ar placea si...

0 thoughts on “Nu avem atitudine progresista”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *