Un joc de cuvinte in favoare RMGC

A aparut pe FB un joculet ca toate celelalte din cadrul retelei de socializare.

Este vorba de jocul “ Orasul Minier”. Ok, pana acum. De curiozitate m-am inscris si eu la joc, orasul meu se numeste “StopCianuri”. Am pareri impartite vis-a-vis de acest proiect. Sunt de acord cu extragerea aurului, dar nu sunt de acord ca este extras de o companie straina de statul nostru. Nu sunt de acord cu extragerea aurului dintr-un sit istoric de o importanta extrema pentru Romania si pentru poporul roman. Este trecutul nostru si nu trebuie sa ne vindem ca niste prostituate pentru niste banuti. Am putea gasi alte metode sa castigam bani pentru traiul zilnic. Dar in fine. In China atunci cand s-a construit reteaua Maglev, aceasta trecea printr-o zona cu specii de plante pe cale de disparitie ce erau protejate de lege. Au decopertat solul si au transportat pe niste platforme mobile vegetatia la niste sere. Aici le-au tinut pe toata perioada constructiei, iar la final au replantat in aceeasi zona vegetatia respectiva. Deci se poate, daca se vrea. La noi sunt atatia academicieni care ar putea gasi si aplica o solutie asamenatoare pentru zona Rosia Montana. Si acum cel mai grav lucru cu care nu sunt de acord este ca extractia se face folosind cianuri, care, asa cum se stie de toata lumea, vor distruge tot pe moment si va avea efect negativ mult timp, in zona extractiei si nu numai.

Sa revenim la joc, la aceasta spalare de creier subtila. Se numeste “Orasul Minier”, si asa cum la orice aplicatie, joc, eveniment poti da “like”, asa poti face si la acest joc, doar ca la acesta nu dai “like” la denumirea mentionata mai sus, dai “like” la “Proiectul Rosia Montana”.

In concluzie, daca se face o statistica dupa situatia din FB, va reiesi ca ne place Proiectul Rosia Montana. Bine ca suntem doar 2 care am apasat butonul “like”. orasul-minier-rmgc-proiect-rosia-montana-place-likeorasul-minier-rmgc-proiect-rosia-montana-place-like-facebook-hemoroizine place rmgc....

Tags

loading...

V-ar placea si...

0 thoughts on “Un joc de cuvinte in favoare RMGC”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *