Excursie Lapoș – o excursie așteptată de mulți ani – IV

     Partea a 3-a o puteți citi aici.

    Continuăm excursia, întuneric în jurul nostru, doar noi trei ce luminăm împrejurimile și luminile din depărtare, ele lumineaza în depărtare, ținându-ne de reper și punct de sosire, sunt cinci lumini în linie de la iluminatul public care ne spun că acolo este zona bărăcilor. Cu pas grăbit ne apropiem de o altă intersecție, un drum face la dreapta și altul înainte, dar orientându-ne dupa cele cinci lumini ne îndreptăm pașii înainte și ajungem pe un câmp, drumul se închide. La câteva sute de metri se aud alți câini, în fața noastră este un lung gard de sârma ghimpată. Hotărâm să escaladăm gardul, orientați fiind în direcția corectă spre cele cinci lumini. După acesta urmează alt gard de sârmă ghimpată și un câmp imens înclinat, cu iarbă chiar și de doi metri. Eram pur și simpplu ca în junglă, nu era nici o urmă de cărare sau că ar fi trecut pe acolo picior de om vreodată. Ne dăm seama că am încălecat halda de steril, lucru confirmat de google earth și view ranger gps –  o aplicație pentru smartphone cu care puteti să înregistrați traseul excursiei și care oferă informații exacte a poziției în care vă aflați.

     Traversarea haldei de steril, în miez de noapte, conștientizând că suntem singurii care am făcut acest lucru în ultimul timp, printre acele ierburi înalte și pâlcuri de salcâm a fost o experiență destul de specială, cu un nivel ridicat de adrenalină. Ceea ce făcea ca în acel moment sa fim încordați era faptul că nu stiam cum se prezintă halda, dacă are crăpături în ea sau alunecări de teren. În aproape jumătate de oră, cu ajutorul telefonului și al luminilor de jos din sat, săltăm și ultimul gard de sârmă ghimpată, traversăm un canal și ajungem în drum. De aici totul minunat, era drumul care l-am urcat de dimineață, cu aceeasi câini, chiar mai mulți care era însoțiți și de stăpânii lor. Dar trecem fără nici o problemă ajungând la șoseaua națională ce leagă Moldova, toată Moldova, de Transilvania, două surori de mii de ani, alături de Muntenia, care au ca mamă pământul tracic și ca tată Munții Carpați.

     La ora 00:35 minute ajungem acasă, obosiți, dar era o oboseală bine răsplătită. Aveam înăuntrul nostru o satisfacție imensă că am efectuat o excursie la Lapoș, 30 km în 15 ore. Poate de asta oboseala nu se simțea atât de puternic, pentru că satisfacția curgea prin noi cum curge sângele prin artere.

     O excelentă excursie care o recomand cu plăcere, doar că nu trebuie să vă lipsească din dotarea standard lanternele, o hartă sau un smarthphone cu gps, o baterie de reîncărcare pentru telefon, și bineînțeles nu trebuie să vă lipsească aparatul de fotografiat, … sunt peisaje de vis.

Tags

loading...

V-ar placea si...

0 thoughts on “Excursie Lapoș – o excursie așteptată de mulți ani – IV”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *